Historien om Togsverd Properties

En passion med tryk på

På de historiske grunde tæt på Glostrup Station har der gennem det seneste århundrede udspillet sig et iværksættereventyr. Gennem fire generationer har Familien Togsverd arbejdet for at skabe vækst og arbejdspladser i Glostrup.

Med en passion for tryksværte og tastaturer har familien udviklet forretningen fra et trykkeri i en toværelseslejlighed til et af Danmarks største trykkerier og en distriktsavis med et oplag på 35.000 eksemplarer. Passionen bringes nu ind i det 21. århundredes digitale tidsalder ved at skabe nye boliger, erhvervsarealer og udfoldelsesmuligheder i området.

En pionér kommer til byen

I 1908 kom typografen Marius Hansen til byen fra sin fødeø Bornholm, der var blevet for lille til hans ambitioner. For at grundlægge sit kommende forretningsimperium det rigtige sted studerede den unge typograf nøje telefonbøger for at finde en voksende by uden et trykkeri.

Valget faldt på Glostrup. De første år i trykkeriet var hårde, og i 1911 grundlagde Marius Hansen Folkebladet, hvor han selv var redaktør, journalist, annonceagent og typograf. Folkebladet udkom i 1.000 eksemplarer og voksede støt sammen med byen, der i de kommende år fik egen biograf og idrætsklub.

Rotation og offset

Oplært af sin far overtog Fritz Togsverd-Hansen i 1939 ledelsen af Glostrup Bogtrykkeri og Folkebladet ved faderens tidlige død. På trods af verdenskrigen voksede oplaget af Folkebladet i takt med befolkningstilvæksten i Glostrup.

Fritz Togsverd-Hansen investerede i tidens mest moderne maskiner, først en rotationspresse, dernæst en offset-farvetrykker. Det gjorde trykkeriet til en international frontspringer for trykkerkunsten, og flere lokale dagblade begyndte at blive trykt i Glostrup. Folkebladets oplag nåede 34.000 eksemplarer.

Avisernes storhedstid

I 1976 blev det gamle trykkeri omdannet til Dansk AvisTryk A/S, da Sven Togsverd og fire andre anpartshavere stiftede selskabet. I løbet af få år blev Dansk AvisTryk A/S landets tredjestørste trykkeri kun overgået af Berlingske og Politiken.

Sven Togsverds innovationslyst bragte flere opgaver til trykkeriet, der bl.a. udgav Dagbladet Børsen, MetroXpress og en række sydsvenske dagblade. I 2011 nåede trykkeriet sit højdepunkt med et oplag på 10 millioner aviseksemplarer pr. uge.

En ny tid i vente

I 2021 satte fjerde generation med Mads Crone Togsverd i spidsen retningen for vestegnens erhvervseventyr.

Med iværksætteri i sit DNA valgte Mads Crone Togsverd at fokusere på udlejning, investering og udvikling af ejendomme for at skabe nyt liv på Vestegnen og for at sikre brugbare erhvervslokaler i området.

Togsverd Properties favner nu ejendomme i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

mads, crone, togsverd

Togsverd Properties i tal

11

Erhvervslejemål

37.000 m²

Grundareal

1

Ejer

Togsverd Properties i tidslinje

 • 1908

  Marius Julius Hansen grundlægger Glostrup Bogtrykkeri.

 • 1911

  Folkebladet udkommer første gang.

  1911

 • 1918

  Folkebladet slår sig sammen med konkurrenten, Glostrup Avis.

 • 1938

  Den første sættemaskine anskaffes, og virksomheden vokser.

  1938

 • 1939

  Marius Hansen dør. Glostrup Bogtrykkeri og Folkebladet overgår til sønnen, Fritz Togsverd-Hansen.

 • 1945

  Folkebladet overgår midlertidigt til abonnement på grund af papirrationering under 2. verdenskrig.

  1945

 • 1958

  Folkebladet udvides, og trykning overgår til Politiken.

 • 1968

  Glostrup Trykkeri overtager igen trykningen af Folkebladet, idet der anskaffes en rotationspresse.

  1968

 • 1970

  Folkebladet udkommer som det første danske distriktsblad i firefarvet offset.

 • 1976

  Dansk AvisTryk A/S bliver startet af fem anpartshavere, som alle var tidligere ansatte på Glostrup Bogtrykkeri og Folkebladet.

  1976

 • 1982

  Dansk AvisTryk A/S flytter til nye lokaler på Mjølnersvej 4-8. Samtidig køber trykkeriet Sydvestvej 110 med henblik på at installere større trykkemaskiner.

 • 1989

  Dansk AvisTryk A/S opkøber Sydvestvej 101 for at udbygge trykkeriet.

  1989

 • 2005

  Dansk AvisTryk A/S står for trykning af størstedelen af landets dagblade, herunder Børsen, MetroXpress, Nyhedsavisen samt en lang række dagblade og ugeblade i Danmark og Sverige.

 • 2011

  Fritz Togsverd-Hansen dør blot få dage før Folkebladets 100-års fødselsdag.

  2011

 • 2021

  Sven Togsverd dør. Ejerskabet overtages af Mads Crone Togsverd, som er fjerde generation.

Vores erhvervslejemål

Vores ejendomme ligger i Nordsjælland og hovedstadsområdet, hvor vi ønsker at bidrage til attraktive erhvervslejemål og bæredygtige boliger. Ejendommene har god adgang til offentlig transport, byliv og smuk natur.